Annak érdekében, hogy megkönnyítsük látogatóinknak a webáruház használatát, oldalunk cookie-kat használ. Weboldalunk böngészésével Ön beleegyezik, hogy számítógépén / mobil eszközén cookie-kat tároljunk. A cookie-khoz tartozó beállításokat a böngészőben lehet módosítani.
Hazánkban több mint két és fél ezer nagy gombafaj él. Ezek között nagyon sok az ehető, értékes faj. A gombákból változatos, fehérjékben, ásványi sókban, vitaminokban gazdag, ugyanakkor energiaszegény ételek készíthetők, tehát a modern táplálkozásnak kiválóan megfelelnek. Egy átlagos gombatermő évben sok százezer kilogramm ehető gomba terem vadon, amelynek nagyobb részét senki sem gyűjti be, nem hasznosul. Ennek legfőbb oka, hogy az emberek alig vagy egyáltalán nem ismerik a gombákat és tartanak a gombamérgezés veszélyétől. Ez a könyv azzal a céllal készült, hogy a gyakoribb gombákat, közülük több ehetőt és mérgezőt mutasson be az olvasónak.